כלים מקני סוכר
קעריות היוגורט הלבנות הינן למעשה כלים חד פעמיים מתכלים מקנה סוכר (כלים אקולוגיים) הקעריות עומדות בכל תקני ההתכלות, לרבות תקן ההתכלות המחמיר של האיחוד האירופי – EN13432, ואישורי מגע עם מזון. כלים מקנה סוכר מיוצרים מהתאית הנותרת לאחר מיצוי הסוכר, ובכך אנו תורמים למיצוי מלא של הצמח. כמובן שקנה הסוכר הינו עשב רב שנתי, ולאחר קצירת חלקו העליון הוא גדל מחדש.
כלים מעמילן תירס
כוסות המילקשייק כולל המכסים אף הן מתכלות ואקולוגיות הכוסות עשויות מעמילן תירס – חומר גלם מתחדש, בשונה מהפלסטיק שמקורו בנפט. הכוסות מתכלות ביולוגית ועומדות בכל התקנים המחמירים, לרבות אישורי מגע במזון, והתקן של האיחוד האירופאי להתכלות – EN13432 .
כלים מעלי דקל:
הקונוסים לגלידות עשויים מעלי דקל! משאריות עלי העץ שנופלות על הקרקע. העלים נאספים בקפידה ועוברים תהליך מדוד של ניקוי באמבטיות מים ולחץ בתבניות חום בטמפרטורה של 120 מעלות, תהליך המאפשר להם לקבל את צורת הכלי המבוקש. לאחר מכן הכלים עוברים חימום בתנור פחמי עץ, ולכל אורך הדרך לא נעשה שימוש בחומרי גלם נוספים. הכלים עומדים בתקן האירופאי להתכלות בקומפוסט (EN13432) ובכל האישורים הדרושים למגע עם מזון.
שימוש בקרטונים, ניירות ובמארזי PP מתמחזרים:
המארזים שלנו עשויים קרטון מתמחזר, כמו גם מנשאי המילקשייק, כוסות הגלידה הגדולות והמארזים והשקיות הגדולות העשויות דופלקס וניירות מתמחזרים. המארזים השקפים שלנו עשויים מאותו החומר של בקבוקי השתיה ומתמחזרים בקלות, ניתן לשים אותם בפחי המחזור עם שאר המוצרים שקניתם לבית. 🙂
_______________________________
מה אני עושה עם הכלים והאריזות בסיום השימוש?
ניתן למחזר על ידי השלכת המארזים והכלים בכל פח מיחזור, או את הכלים מקני סוכר/עלי דקל/עמילן תירס אפשר לשים בקומפוסט אם רוצים והם יתכלו מעצמם.
ייצור הכלים לא גורם לבזבוז של מים? גידול תירס עבור ייצור כלים לא יעלה את מחירי התירס והדגנים שמיועדים למאכל?
לא. באזורים בהם התירס גדל, לא גידלו לפני כן גידולים אחרים; קנה הסוכר הוא עשב שגדל מהר וצורך מעט מים; עלי הדקל מהם מייצרים את הכלים הינם כאלו שנשרו לקרקע.
בתוך כמה זמן הכלים מתכלים? מהו הסיום המיטבי לחיי המוצר?
סיום החיים המומלץ והמקובל ביותר למוצרי ביו-פלסטיק הוא השלכתו לקומפוסט. בתהליך זה מתפרק המוצר וחוזר למצבו הטבעי טרם היותו ביו-פולימר. המוצר אינו יוצר כל פסולת בתהליך ההתכלות, מרכיביו חוזרים למצבם הטבעי על ידי פירוק למולקולות של מים, CO2, וביומאסה (אדמה), וכך בעצם חוזרים ישירות למעגל הטבע מבלי להותיר כל עקבות, ובוודאי שלא חומרים מזיקים או רעילים. הקומפוסט משמש לדישון וטיוב הקרקע בעיקר ביישומים חקלאיים, ומצמצם באופן משמעותי מאד את הרי האשפה המוטמנת באתרים שונים.
דברו איתנו ב whatsApp